Cascaya en Alicante

Cascaya en Alicante

Folyt.köv.: Benidorm Bikaviadal! OLÉ!!!! :-)

2008. április 09. - Cascaya
Carramba!!!
Ez ám az igazi spanyol virtus, bikaviadal élőben!!! 3 matador, 6 bika! Láttam már pár bikaviadalt, de azt hiszem Barcelona semmi nem volt ehhez képest, itt még a bika fülét is levágták! Hát no, sajnáltam én is kicsit őket, de mindig mondom, EZ MŰVÉSZET ezt nézzétek AHOGY!!! és ne a tettet ítéljétek el! Ez  ugyanúgy része Spanyolországnak, ez tradíció gyerekek!!!
Kifogtunk egy idős spanyol bácsit aki persze "valencianoban" -hogy JÓL értsük amit mond- végigkommentálta az egészet!!!! :-) Hát néha tényleg az agyunkra ment már, főleg mikor inkább minket fényképezett, mintsem a jó kis viadalt...
Azért sok hasznos és érdekes információt kaptunk tőle, amit sosem értettünk volna meg, mint pl.: a páholyban mindig a bikaviadal elnöke ül, aki fehér kendőjével jelez hogy kezdődhet-e a viadal. Ha nagyon tetszett neki a matador szereplése, a viadal végén engendélyt ad a matadornak /itt csak így zárójelben: NEM LÉTEZIK TOREÁDOR EZ TÉVES MAGYAR KIFEJEZÉS!!!!! Matador és torrero ők viszont annál inkább! ;-)/ hogy trófeaként levághatja a bika jobb vagy nagyon sikeres szereplés esetén a bika mindkét fülét, ezt az elnök szintén fehér kendő lengetésével jelzi: 1 kendő= 1 fül 2 kendő= 2 fül.

Hihetetlen volt ez a viadal! Komolyan! Én végigizgultam és végigfényképeztem az egészet, szinte még a vérem is pezsgett! Hát még mikor a közönség olézott, meg dobálták a párnájukat, volt aki még a pulóverét is odadobta a matadornak, hogy ő megpuszilva visszadobhassa! Hááát....kár hogy nem volt nálam pulcsi.... :-)
Azt hiszem aki még sosem látott bikaviadalt élőben nem is fogja megérteni ennek a hangulatát, látatlanul meg hülyeség bármit is elitélni! Ugye? :-)

Na,remélem sikerült egy kis ízelítőt adnom Nektek a bikaviadal hangulatából és kárpótoltalak Titeket egy kicsit amiért olyan régóta nem jelentkeztem, de higyjétek el meg volt az oka! ...
Spanyol életem következő fejezetei folyt.köv. itt csak itt és csak Nektek! Besos! ;-)

A bejegyzés trackback címe:

https://alicante.blog.hu/api/trackback/id/tr2418972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

corrida94 2009.03.07. 17:40:57

Sziasztok!

torreador- francia szó (Bizet Carmen-je után, gyűlölik a spanyolok)
matador díjak: fül farok vagy pata lehet...ilyen sorrendben
elnök zsebkendője 6 különböző színű lehet (ld. Cossío kötetek) mindnek
megvan a maga jelentése....

( ruhákról kérdezhettek, most írom a szakdolgozatomat a bikaviadal története és öltözetei címmel. ....már 110 oldalnál járok :-)

további sikeres fórumozást. aficionada

süti beállítások módosítása